Press "Enter" to skip to content

Трохи про нашу похідну їжу

Готові пайки

Готуючись до походу по Золотій Боржаві, ми вирішили не розсипати крупи по пластиковим пляшкам, а одразу пакувати майже готові набори для приготування їжі.

В пакет для вакууматора, сипали дві порції, додавали спеції. І вакуумували для гарного та довгого (відносно) збереження.

Сушка

У нас є електросушарка. І ми на ній заготовляємо багато чого. Насушили ягід, паприку, моркву, зелень… З минулого року ще залишилася сушена ріпчаста цибуля розмолота в порошок.

Конкретно до цього походу ми сушили куряче філе – це для того, щоб не тягти з собою банки з тушенкою та консервами і трохи зекономити на вазі. Принаймні вчимося економити, потроху )).

Точний рецепт м’яса буде трохи пізніше.

Рецепти

Гречана каша

Гречана каша
Гречана каша

 

  • 200 гр гречаної крупи
  • 40 гр сушеного м’яса
  • 2 гр сушеної моркви
  • 5 гр солі

Цю кашу ми пакували першою. Тому вона без вершкового масла (про нього ми додумалися трохи пізніше).

 

Рисова каша

Рисова каша
Рисова каша
  • 200 гр рису
  • 40 гр сушеного м’яса
  • 2 гр сушеної моркви
  • 1 гр зеленої цибулі
  • 5 гр солі
  • 20 гр вершкового масла
  • трохи паприки

Макарони/Вермішель

Юшка з вермішелі
Майбутня юшка з вермішелі
Юшка з вермішелі
Майбутня юшка з вермішелі

 

  • 120 гр вермішелі
  • 40 гр сушеного м’яса
  • 2 гр сушеної моркви
  • 5 гр солі
  • 20 гр вершкового масла
  • сушена паприка

 

З них готуємо щось типу супу. Така собі навариста густа юшка. Нею добре прогріватись, набагато краще, ніж кашею.

До кожного рецепту окремо додавали спеції: паприку, сушені помідори, сушену зелену цибулю.

Нюанси та висновки

М’ясо було зроблене слабо солоним. Але було добряче висушеним. Сіль в пакети додавалась для того щоб поглинути можливі залишки вологи. Під час приготування, до кожної страви, ще додавали сіль за смаком.

Всі пакети розраховані приблизно на 4 склянки (по 250 мл) води.

Вміст пакету висипається одразу в холодну воду.

М’ясо під час приготування, стає м’якшим, але все одно відчуття, що жуєш гумові шматочки. Краще висушувати фарш, для отримання м’ясних гранул.

Перше фото з макаронами, які погано завакуумувалися (але я його залишив через вигляд приправок – дуже гарно виглядає )). Дрібна вермішелина під час витягування повітря потрапила в зону де створюється герметичний шов. Відповідно шов став не герметичний. Але перепаковувати не стали, кинули в холодильник. Цю пачку ми запланували з’їсти першою.

Макаронні вироби треба брати менші за розміром. Щоб вони займали в пакеті більше місця і відповідно їх було більше. Це якщо хочеться ними добре наїстись. Бо вказана вага макаронів в рецепті більш підходить або в якості порцій для жінок, або для легкого сніданку.

Порції каш вже такі що можна добряче наїстись двом чоловікам. Хоча цей момент сильно залежить від чоловіків також. Наприклад у велопоході до оз.Бучак половини такого набору (тобто однієї порції) вистачало одному чоловіку добряче поїсти. Дуже добряче. Для жінок цю порцію можна зменшити.

В будь-якому випадку пропорції в рецептах – чисто орієнтовні.

 

One Comment

Comments are closed.